Tuesday, May 25, 2010

Briose cu visine si ciocolata



INGREDIENTE:

-2 oua
-200 gr zahar
-200 ml ulei
-300 ml iaurt
-1/2 lingurita sare
-sucul si coaja de la o lamaie
-400 gr faina
-1 si 1/2 plic praf de copt
-500 g visine: din compot, sau proaspete, sau congelate(care se lasa la decongelat si scurs)

Preparare:

-amestecam bine oule ce zaharul cu mixerul pana isi dubleaza compozitia volumul
-adaugam uleiul cate un pic
-punem sarea, coaja de la lamaie si lamaia stoarsa
-adaugam iaurtul si mixam mai departe
-la sfarisit punem praful de copt si faina
-portionam cu lingura in fiecare recipient apoi adaugam cateva visine
-bagam la cuptor 30 minute la 175 grade
-se pot coace in tavi speciale sau hartiute de briose

-eu am copt 18 briose(o tava de 6 si o tava de 12)...si a mai rams compozitie pentru cele 2 briose mari, in care am pus cacao si ciocolata topita. Glazura de deasupra se face din unt topit, cateva tablete de ciocolata amaruie, putin lichior de visine si zahar brun.




0 comments:

Post a Comment